Niinhän siinä sitten kävi, että alustavan pistelaskun perusteella olisin laivuri. Navigaatioliiton tarkistuksessa voi tietysti tippua piste tai pari, mutta kyllä se niin "kirkaasti" meni yli vaaditun rajan, että uskallan kutsua itseäni jo saaristolaivuriksi. Rannikkolaivurikurssi on juuri alkamassa. Olen ilmoittautunut, mutta en vielä maksanut. Jahkailen vielä hieman, kun tuo saaristolaivurikurssikin oli aika tiukka rutistus töiden päälle, kun piti vielä ajaa toiseen kaupunkiinkin sitä varten.

 

Veneellekin kuuluu hyvää. Kävin juuri tiputtelemassa lumia sen päältä pois. En raaskinut ostaa syksyllä uutta pressua ja nyt kärsin nahoissani sen seuraukset. Vanha pressu on melko hapertunut, pari reikääkin löytyy ja sen vuoksi pitää jokaisen rankemman lumisateen jälkeen käydä tarkistamassa tilanne. Ja niitähän on tänä talvena taas piisannut! No. Ensin talvea varten hankitaan uusi, kunnollinen pressu. Kantapään kautta tullut oppi uppoa parhaiten.

Venemessuihin on aikaa hieman reilu kuukausi. Facebookissa oli pääsylippuarvonta ja kävi niin onnekkaasti, että sain meille kaksi lippua. Täytyy ilmeisesti raahautua sitten Helsingin suunnalle helmikuussa.