Tiemme purjehtijaksi sai alkunsa mökkikuumeesta. Minua sellainen oli vaivannut jo useamman vuoden, mutta asia ei edennyt mihinkään, koska mieheni olisi kelpuuttanut mökin ainoastaan Päijänteen läheltä. Siellä olevat mökit ja tontit olivat auttamattomasti meidän budjettimme ulottumattomissa. Rantatonttien hinnat alkoivat 200 000 eurosta, eikä tuohon siis vielä sisälly minkäänlaista mökkiä.

Kävimme kuitenkin veneilemässä juhannuksena Päijänteellä, kun miehen suvulla on siellä pari kuivanmaan mökkiä ja pieni moottorivene. Vietimme ihanan päivän kahden perheen kesken grillaten ja uiden - yksinkertaisesti nauttien. Aloin ajatella, että jospa sitä ostaisikin veneen eikä jättäisi kesiä järven rannalla pelkästään haaveeksi. Alkuun katselimme moottoriveneitä, mutta lopulta yksi asia johti toiseen, toinen kolmanteen ja yhtäkkiä huomasimme etsivämme meille sopivaa purjevenettä. Kävin läpi monenmerkkisiä veneitä, joita suositellaan aloittelijoille. Guy 22, Finn 26, H-veneet, Sunwindit - ja lopulta aloin olla vakuuttunut siitä, että Finn Express 83 tyypin veneet sopisivat meille niin kokonsa, hintansa kuin laatunsakin puolesta. Meidän budjetillamme kun ei osteta uutta venettä (enkä ensimmäiseksi "karilleajoveneeksi" sellaista edes haluaisi). Lisäksi tuntui hyvältä, että "Feneilijöillä", niin kuin FE veneiden omistajia tuttavallisesti kutsutaan, on netissä oma keskustelufooruminsa, josta tuntui löytävän tukea ja tietotaitoa kaikenlaisiin Fene ongelmiin.

Saimme tuttavamme mukaan neuvomaan meitä veneen ostossa ja hänen avullaan löysimme meille sopivan yksilön naapurikaupungista. Eipä olisi paremmin voinut sattua. Emme ole vielä päässeet purjehtimaan, mutta alustavasti näyttää todella hyvältä. Vene on siisti ja hyvin pidetty. Pilssi oli kuiva ja moottorista pidetty huolta. Ainahan vanhaa venettä ostaessa joutuu miettimään, että mikä osa siitä hajoaa ensimmäisenä, mutta sen asian kanssa pitää vaan oppia elämään. Vaikka sitten ajatella se ostohinta 5-6000 euroa suuremmaksi, niin ei sitten harmita niin kovasti jos peräsin irtoaa, moottori ei starttaa ja purjeista näkee läpi ennen kuin on edes päästy ulos satama-altaasta.